Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker

Titel: Verander só die herfs

Deur Anze
Datum gepubliseer: 14 Julie 2016 Aantal woorde: 70 1121 Kere gelees 10

So kom bied jy ‘n najaarsblom
in die troebel van die skugterson
teder die oker van my herfsgedagtes
wat jy in safraan-miedens bind

In tederheid het jy die oes verhaal
korrel-vir-korrel gemaai
delikaat gewan, geweeg
met harstnaar toegesak

Pakskure vol gepak
opbrengs wyd geseën
met bakhandgenade bejeën
onder kwashaal van sakkende son

Kom bied jy ‘n najaarsblom in perske-pienk
verander só dorre herfs na nuwe somer

© Anzé Bezuidenhout
TEMAS
9 Kommentaar
 1. Arnold

  15 Julie 2016

  Ek hou van die aanwending hoe jy die herfskleure in strofe een inspan.

 2. neels

  15 Julie 2016

  Wat n pragfoto by n pragwerk Anze

 3. Palet

  15 Julie 2016

  Pragtig!

 4. Ronel Janse van Vuuren

  18 Julie 2016

  Jy laat die herfs so mooi lyk op so ‘n koue wintersoggend 🙂

 5. Viooltjie

  22 Julie 2016

  ‘n baie mooi gedig, Anze 🙂

 6. Koekekranka

  22 Julie 2016

  Allemintig, dat ek hier mis gelees het! Pragtig mensie en jammer vir my aan-die-slaap-wees!

Laat u kommentaar

GESKRYF DEUR

Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

Publikasies: 252
Kommentaar telling: 2790

Woorde is my asem en skryf my passie!!! Ek waardeer elke stukkie kritiek, verkieslik positief, maar kan die negatiewe ook hanteer. Dankie dat jy die tyd neem om na my werke te kyk en dit te beoordeel. Ek is n Boeremeisie in murg en been... mal oor die wye natuur van plaaslewe wat my omring Ek is getroud met die wonderlikste man (Willie). Ons is geseend met 3 pragtige dogters en 'n kleinseun en 3 kleindogters. My verhouding tot my Skepper loop baie diep en ek dank Hom elke dag vir al die voorregte en genade gawes wat ek so onverdiend ontvang... Loutering is deel van my lewe en ook daarvoor dank ek Hom daagliks want dit maak dat daar altyd groei in my lewe is...

Gebruikers Aanlyn

5 Lede, 99 gaste aanlyn

Bydrae Totale