Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker

Titel: TIER en KAT

Deur Toom
Datum gepubliseer: 16 Mei 2017 Aantal woorde: 190 173 Kere gelees 3

TIER en KAT

Tier het Kat betrap – letterlik – en hou haar vas onder sy swaar kloupoot.

„Vir my is jy ‘n klitse-klein happie: lekker, maar min. Ek kan jou loslaat as ek wil. Daar’s ‘n voorwaarde.”

„Watse voorwaarde?” vra Kat.

„Jy is ‘n uitstekende jagter en ek nie, menige aand moet ek honger gaan slaap. Ek laat jou los as jy my bybring hoe om te jag.”

„Akkoord!”

En so bring Kat Tier die kuns van die jag by. Eekhorinkie het dit gesien en het by die volgende vergadering berig: Kat het hom gewys hoe om hom te duk en luidloos deur die gras te sluip; om nie sy dik pote op takkies te sit wat kan kraak nie; baie meer. Die diere was natuurlik ontset, en het Kat beveel om in hulle geregshoof te verskyn.

Nadat die aanklagte gelees is en Eekhorinkie getuienis afgelê het, mag Kat haar verdedig.
„Dis waar wat Eekhorinkie sê, maar daar is één ietsie wat ek Tier nie bygebring het nie: Dat hy nie met sy stert so heftig mag piets wanneer hy aansluip nie.”

[Uit Oos-Asië]

Kopiereg.(slegs hierdie weergawe)16e.Mei2017…ööÔöö………………………………………………………………….tje
 • TEMAS
  1 Kommentaar
  1. Toom

   Mei 16, 2017

   Ook uit ,de oude doos’ in die lewe teruggeroep. Lus vir meer sulkes?
   GvT

  Laat u kommentaar

  GESKRYF DEUR

  Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

  Publikasies: 167
  Kommentaar telling: 162

  Wat ek weet, of meen dat ek weet, het ek onder meer op praktiese manier in die klaskamer geleer - aan en van die kinders - ook my belewenisse van konferensies en kongresse, dagblaaie, biertjies op die stoep en die gans normale daaglikse waansin. Byna vyftig jare woon ek al in Duitsland; eindelik kan gestolde gedagtes, verflenterde notatjies nou uit hul winterslaap wagword. My uitgangspunt is dat die woorde lekker moet proe, glad oor die tong moet rol. Alles wat ek skryf is outobiografies - ek het nie die geld vir die prokureur nie.

  Gebruikers Aanlyn

  0 Lid, 13 gaste aanlyn

  Bydrae Totale