Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker

Titel: KATEGORIE: Moontlikheidsvorms – 2: ‘n Appel en ‘n Ei

Deur Toom
Datum gepubliseer: 15 Junie 2017 Aantal woorde: 98 174 Kere gelees 2

‘n Appel en ‘n Ei

As ons ‘n appel sou wou hê,

sou ons ‘n boom moet plant.

(Of moes mos geplant het.)

Sou ons ‘n eier wou hê,

moes ons hen dit dog lê.

— Had ons ‘n hen, wil dit sê! —

Had ons die boompie geplant en die hoender gekoop,

— en ‘n tydjie gewag —

sou ons ‘n appel en ‘n eier gehad het.

En die omelet in die bottervet

kon ons gaar gemaak het,

en — hej! — sie’daar:

Hoe lekker sou dit gesmaak het!

Moontlikheidsvorms deel twee

©14e.Junie2017________…ööTöö…__________________(2013)tje
 • TEMAS

  Laat u kommentaar

  GESKRYF DEUR

  Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

  Publikasies: 167
  Kommentaar telling: 162

  Wat ek weet, of meen dat ek weet, het ek onder meer op praktiese manier in die klaskamer geleer - aan en van die kinders - ook my belewenisse van konferensies en kongresse, dagblaaie, biertjies op die stoep en die gans normale daaglikse waansin. Byna vyftig jare woon ek al in Duitsland; eindelik kan gestolde gedagtes, verflenterde notatjies nou uit hul winterslaap wagword. My uitgangspunt is dat die woorde lekker moet proe, glad oor die tong moet rol. Alles wat ek skryf is outobiografies - ek het nie die geld vir die prokureur nie.

  Gebruikers Aanlyn

  1 Lid, 23 gaste aanlyn

  Bydrae Totale