Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker
Taal waarskuwing*

Titel: Moeder Taal….Afrika Taal

Deur Peet
Datum gepubliseer: 14 Junie 2018 Aantal woorde: 101 382 Kere gelees 4

Moeder Taal….Afrika Taal

Aan die suidpunt van Afrika breek ‘n nuwe dag
oor horisonne heen…‘n nuwe hoop
vir ons… ‘n eie taal
die genesis van ‘n taal, nog altyd verberg
om bekeerd los te breek, opsoek na sy eie eer

Diè taal is ‘n kind van Afrika
oor grense heen geliefd en gekoester
vir almal om te bemeester
‘n helder ster in die hemelruim van Afrika

In jou aardse liefde is ek lewe gegun
‘n Geboortereg wat niemand my kan ontneem
‘n Erfreg wat my nooit sal vervreem
Afrikaans, ek is vir ewig jou kind

– Petrus JS Vermaak
TEMAS
1 Kommentaar
  1. Anze

    15 Junie 2018

    Pragtig, baie dankie vir jou bydrae tot die Junie 2018 – Poëtiese orde projek

Laat u kommentaar

GESKRYF DEUR

Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

Publikasies: 12
Kommentaar telling: 0

Ek is van Oudtshoorn en baie lief vir my taal veral met die skryf van gedigte. Tans is ek woonagtig vir die afgelope 20 jaar in Oudtshoorn en werksaam as Algemene Bestuurder te Wilgewandel Vakansieplaas, 2km vanaf die wêreldbekende Kango Grotte. Ek is getroud met Maureen, my lewensmaat en die grootste inspirasie in my lewe. My gedigte handel baie oor die uniekheid en skoonheid van die Klein en Groot Karoo, daarom my skryfnaam "Kambro Kind". My gedigte is daar om mense te inspireer en te motiveer, daarom is dit altyd my doel om 'n boodskap deur te gee. Ek is ook baie lief om gedigte te skryf met 'n geestelike boodskap. Geniet dit.

Gebruikers Aanlyn

2 Lede, 42 gaste aanlyn

Bydrae Totale