Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker

Titel: Maria Magdalena (‘n Verplasing)

Deur Francois Meyer
Datum gepubliseer: 10 September 2019 Aantal woorde: 107 397 Kere gelees 8

Mense ken my as ‘n hoer
en my suster dink ek’s mal.
“Sewe duiwels dans om my;
Here, ek het al weer geval.”

“Laat haar staan,” het Hy gesê,
“sy’t gekies om by My voete te lê.”

Hy het my opgetel en van vergifnis vertel.
My kruik het gekraak (soos my binneste)
en ek het vergeet om te vra
of hierdie sondaarshande
aan Iemand só heilig mag raak.

Die vlamme van my verlede
word met die reuk van nardusolie geblus
en ek vind rus met die kus van my hare
oor Sy gesalfde voete.

Sewe duiwels dans om my,
maar hulle wéét ek is nou vry.
TEMAS
3 Kommentaar
 1. Loretta Szikra

  11 September 2019

  Absolute stunning sterf skryfwerk hier Francois. Jy het jouself baie goed van jou taak gekwyt.

 2. Anze

  11 September 2019

  Pragtig, baie dankie vir jou bydrae tot die September 2019 projek

 3. Viooltjie

  11 September 2019

  Wow, puik gedig 😊

Laat u kommentaar

GESKRYF DEUR

Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

Publikasies: 13
Kommentaar telling: 33

Francois is op 21 Januarie 1994 in Bloemfontein gebore. Hy was ‘n leerling aan die Hoërskool Fichardtpark en sy digkuns is reeds op skool geprys. Hy het in 2019 sy B.A.Hons.-graad in Kreatiewe Skryfkuns cum laude verwerf.   Hy debuteer met Tempora Animus op 19-jarige ouderdom in 2013. Vandaar het hy Onder die Dekmantel (2015), Digtershart (2016), Pendulum (2017) en tydbom (2019) as digbundels vrygestel. Francois is ‘n kampvegter vir lupus en sy prosaboek Die wêreld deur haar oë was vir twee weke die topverkoper op Kobo Books in vyf kategorieë. Hierdie publikasie is ook in Engels vrygestel.   In 2017 word hy as Ink Skryf in Afrikaans se rubriekskrywer van die jaar aangewys en verwerf ook ‘n tweede plek in die kategorie Digter van die Jaar. In 2018 ontvang hy ‘n Radio Rosestad Roostoekenning vir sy bydrae tot die Afrikanerkultuur.   Sy gedigte Rykdom en Dataverwerking het op die AVBOB Poetry Project-platform in 2018 en 2019 verskyn. Sy gedig Liefde is soos die winter het die top vyftien van LitNet se Liefde is ...-poësiekompetisie behaal.   Francois is 'n selfstandige entrepreneur van beroep en grafiese ontwerp is naas kreatiewe skryfkuns ook een van sy grootste passies. In Januarie 2020 stig hy die platform, Kreatio, ter bevordering van selfpubliserende skrywers en digters se skryfkuns. Hy glo dat dit iets is wat individueel uitgeleef en ontwikkel moet word.   Lees meer by www.francoismeyer.co.za

Gebruikers Aanlyn

0 Lid, 40 gaste aanlyn

Bydrae Totale