Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker

Titel: Joodse Grappie, 3: BOEDEL

Deur Toom
Datum gepubliseer: 28 September 2017 Aantal woorde: 124 133 Kere gelees 4

Joodse Grappie, 3: BOEDEL

Mandelbaum lê op sy sterfbed en sê vir sy vrou hoe sy nalatenskap opgedeel moet word:

„Die fabriek aan my seun Hennog . . .”

Sy vrou onderbreek hom: „Hoekom Hennog? Hy sal dt net ruïneer; Chejm het veel meer verstand as hy!”

„Goed, laat dit dan wees soos jy sê. Die huis bemaak ek aan Ragel . . .”

„Hoeso juis Ragel? Hulle het tog genoeg huise; Oordra dit liewer aan ons ander dogter, Debora!”

„Goedso, maak ons dan soos jy wil. En my kontantvermoë gaan aan my jongste seun, Joël . . . “

„Warom dan Joël . . ?”

„Ek verstaan dit nie,” skree die sterwende met beledigde stem, „watter een van ons twee is hier besig om te sterf, ek of jy?”

©28e.Septrember2017. . . . . ….oo⊛oo…. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .tje
 • TEMAS

  Laat u kommentaar

  GESKRYF DEUR

  Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

  Publikasies: 168
  Kommentaar telling: 164

  Wat ek weet, of meen dat ek weet, het ek onder meer op praktiese manier in die klaskamer geleer - aan en van die kinders - ook my belewenisse van konferensies en kongresse, dagblaaie, biertjies op die stoep en die gans normale daaglikse waansin. Byna vyftig jare woon ek al in Duitsland; eindelik kan gestolde gedagtes, verflenterde notatjies nou uit hul winterslaap wagword. My uitgangspunt is dat die woorde lekker moet proe, glad oor die tong moet rol. Alles wat ek skryf is outobiografies - ek het nie die geld vir die prokureur nie.

  Gebruikers Aanlyn

  0 Lid, 23 gaste aanlyn

  Bydrae Totale