Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker
Taal waarskuwing*

Titel: Eva se lente

Deur Caren Kearley
Datum gepubliseer: 19 September 2017 Aantal woorde: 101 118 Kere gelees 2

As jy weer minne-woorde skryf
onthou om nie te vergeet
van haar lente wat oor jou siel dryf
wat die nadraai van jou winter te ontleed

Op die sesde dag was alles mooi
en dit was winter en skielik net lentegeure
toe Hy jou ribbebeen deur haar gooi
ontwaak jy in ‘n paradys vol geblomde kleure.

Jul saamwees het lewende lente gebaar
om die koudheid van alleenwees te laat vlam
Eden se vrede-vrugte was ongeewenaar
onder dié appelboom by die middeldam.

As hy maar net die sluwe slang kon uitvang
sou julle nogsteeds eindeloos hier kon uithang.

© Caren Kearley
Kopiereg voorbehou
 • TEMAS

  Laat u kommentaar

  GESKRYF DEUR

  Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

  Publikasies: 113
  Kommentaar telling: 13

  Ek het groot geword in Namibia en meeste van my tiener jare in Namaqualand spandeer. Gematrikuleer in die Paarl by La Rochelle Hoër Meisieskool en onder andere ‘n diploma in aankopebestuur verwef by Varcity Kampus in Rondebosch.  Ek woon tans saam met my  twee dogters in een van die mooiste Bolandse dorpies, Wellington. Ek doen balsaal dans vir ontspanning en boks vir selfverdediging  Solank as wat ek kan onthou maal woorde al deur my kop. Om gedigte te skryf was nog altyd my manier om sin te maak van die lewe.  Vir my kinders sê ek altyd dat kunstenaars onsterflik is en indien my gedigte ooit publikasie haal, sal hulle vir altyd ietsie van my hê. My wildste verwagtinge is oortref, toe ek uiteindelik ‘n digbundel in my hande vashou waarin ‘n paar van my gedigte verskyn.  Nou is ek dankbaar vir ‘n talent wat ek miskien te lank weggesteek het en dus beplan ek nie om verder tyd te mors nie. My grootste droom is om eendag ‘n klein bydrae te lewe in die bevordering van Afrikaans deur my eie digbundel te kan puliseer.

  Gebruikers Aanlyn

  1 Lid, 17 gaste aanlyn

  Bydrae Totale