Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker

Titel: Ek die mot en jy die kers

Deur Linda du Plessis
Datum gepubliseer: 27 Julie 2017 Aantal woorde: 160 184 Kere gelees 4

EK DIE MOT EN JY DIE KERS

Ek is die mot
so lekker verspot
die kers is jy
wat ek moet vermy
en ek weet
as ek my kragte meet
dat my vlerke
het perke
en nie brandvas is
dis gewis
jy flikker geelrooi
oe so mooi
koggel my uit
moet my stuit
wink my nader
en ek benader
jou versigtig
die flikkerende lig
so nuuskierig vlieg
(ek moet bieg)
eers ver en bespied
met vlerkklaplied
jou uit elke hoek
gaan sit eers op ‘n boek
bietjie nader
en nader en nader
voel die hitte op my lyf
en ek verstyf
swenk weg
tereg
nooi jy my
om my nader te kry

links en regs en links

op
en
af

weet wat wag
ekke moet
oppas om nie my
vlerke te brand

toe die slag
vonke wat spat tot as
en sonder dat ek weet is dit verby
as ek leweloos vlerkloos op die vloer beland

©Linda du Plessis Kopiereg
 • TEMAS

  Laat u kommentaar

  GESKRYF DEUR

  Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

  Publikasies: 67
  Kommentaar telling: 2

  Ek was 'n onderwyseres, getroud, het drie kinders en vyf kleinkinders. Ek was vir tien jaar hooforganiseerder en bemarker van die Boertjie Kontreifees op Bultfontein (www.vollaboertjiefees.co.za) en het verlede jaar uitgetree en is nou saam met my man permanent op toer om ons passie vir ons land, die natuur en diere deur fotografie uit te leef. Ek het so twee jaar gelede uitgevind dat ek gedigte kan skryf en het sopas my 200 ste gedig geskryf en my eerste boek "Suid-Afrika deur die oë van ons lense met kiekies en gedigte" voltooi wat binnekort na die drukker gestuur gaan word. Dit het 256 bladsye, 550 foto's met 55 bypassende gedigte. Ek is op Facebook onder Linda du Plessis en Gedigte, Rympies, Foto's en Geestelike pitkos. Ek sal graag wil opgradeer na 'n betalings opsie. Baie dankie en seënwense!

  Gebruikers Aanlyn

  0 Lid, 103 gaste aanlyn

  Bydrae Totale