Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker

Titel: Drake Plaag (Silwer)

Deur Ronel Janse van Vuuren
Datum gepubliseer: 29 Julie 2019 Aantal woorde: 279 334 Kere gelees 2

‘Skraap dit af voordat jy die mat vlek!’ skree Marge terwyl Red grot binnekom.

‘Jig! Jy kan nie deur die bos loop sonder om in draakmis te trap nie. Het jy al iets omtrent die plaag gedoen?’ Hy skud sy kop en haal sy hoed af. ‘Duidelik nie, of my gunsteling skoene nie nou so ruik nie.’ Hy kreun saggies en met ‘n waai van sy hand verdwyn die aanstootlike gemors.

‘Waarheen het jy dit gestuur?’ vra Marge en bewe van agterdog.

Red sug. ‘Nêrens waar dit jou sal pla nie.’

‘Die drake is nie my probleem nie. Hulle behoort aan Crystal – en jy weet hoe beskermend sy is.’

‘Sy moet weet dat sy ‘n probleem met oorbevolking het,’ sê Red terwyl hy sy mantel oor die kloue in die muur hang.

‘Miskien moet jy met haar praat – mense luister na jou.’

Sy kop ruk op van waar hy die nuutste kat bewonder wat by die heks ingetrek het.

‘Ek sal nie my kragte op daardie arme meisie gebruik nie. Sy is verkeerd gelei, nie kwaadaardig nie.’

Marge krul ineen en die katte verdwyn in die donkerte van die grot in.

‘Ek het net gedink…’

‘Dit is jy wat haar opgelei het – sy is jou probleem, Marjorie. En as jy nie die situasie kan hanteer nie, sal jy hanteer word.’

Red ruk sy mantel van die kloue af en storm uit die grot uit. Almal verwag altyd dat hy hul gemors moet uitsorteer. Wel, hy iss klaar. Om ‘n Opperste Towernaar te wees moet meer bied as om net ‘n Skoonmaker te wees.

‘n Draak vlieg af voer hom weg. Drake kan tog wonderlike troeteldiere wees …

(277 woorde)
TEMAS
1 Kommentaar
  1. Anze

    30 Julie 2019

    Pragtig, baie dankie vir jou bydrae tot die Julie 2019 projek

Laat u kommentaar

GESKRYF DEUR

Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

Publikasies: 98
Kommentaar telling: 265

Daagliks skryf ek die stories neer wat in my kop woel. Of dit nou oor olifante en kabouters in die Knysna bos is en of dit oor ‘n tienermeisie is wat die wêreld moet red, ek is daar. My wêreld draai om my twee Rottweilers – hulle leer my om die perfekte dag na te streef, want vandag kan die laaste wees. Die perfekte dag: lag, dink en huil. Om te skryf maak elke dag die perfekte dag. In 2016 EN 2018 was ek ook benoem as Verhaalskrywer van die jaar hier op INK. Ek kan gevolg word op Twitter @miladyronel en meer van my gedagtes kan gevind word op my webtuiste http://www.ronelthemythmaker.com.

Gebruikers Aanlyn

1 Lid, 45 gaste aanlyn

Bydrae Totale