Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker
Taal waarskuwing*

Titel: Die stilte in my

Deur Linda du Plessis
Datum gepubliseer: 24 Julie 2017 Aantal woorde: 175 138 Kere gelees 2

Die stilte in my

Ek sit alleen langs die waterstroompie
en hoor die stilte met my praat
ja…

Luister …
sjuuuuut….
Hoor jy…
die stilte in my
psige wat met my praat
diep gewortel
vertroetel diep diep
waar ek self daarna soek
sagte melodieë
in harmonieë
barok speel
diep in die
stilte
in
my

Sjuuuuut

Sjuuuuut….
Saggies….
Hoor jy die fluistering
in die wind in die stilte in die akkoorde
van die eggo’s in die berge en dale
luister jy na die Piet-my-vrou wat sing
sonder vooraf oefen en sonder enige woorde
in die wye natuur as hul verhoog en sale

Sjuuuut ….
Saggies ….
Luister na ritsel van blare
na die wind tussen bome deur
watervalle wat diep duik na onder
die wind geruisloos deur jou hare
die reënboog in die wolke in wonderkleur
hoor jy in die stilte God se skeppingswonder
voel jy sy genade

Sjuuuuut ….
Saggies ….

Hoor julle die stilte…?
Hoor jy die stilte in jou …?
Hoor jy hoe die stilte hier langs die waterstroompie met jou praat …?

Hoor julle?

Hoor julle SY stem…?
 • TEMAS
  1 Kommentaar
  1. Toom

   Julie 24, 2017

   Baie mooi, baie sterk — die twee van vandag, die stilte en die sterwende digter!
   Twee verskillende stemmings goed ,gevang’: Wat vir ‘n verskeidenheit INK kan uit een pen vloei!
   Dankie.
   GvT

  Laat u kommentaar

  GESKRYF DEUR

  Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

  Publikasies: 67
  Kommentaar telling: 2

  Ek was 'n onderwyseres, getroud, het drie kinders en vyf kleinkinders. Ek was vir tien jaar hooforganiseerder en bemarker van die Boertjie Kontreifees op Bultfontein (www.vollaboertjiefees.co.za) en het verlede jaar uitgetree en is nou saam met my man permanent op toer om ons passie vir ons land, die natuur en diere deur fotografie uit te leef. Ek het so twee jaar gelede uitgevind dat ek gedigte kan skryf en het sopas my 200 ste gedig geskryf en my eerste boek "Suid-Afrika deur die oë van ons lense met kiekies en gedigte" voltooi wat binnekort na die drukker gestuur gaan word. Dit het 256 bladsye, 550 foto's met 55 bypassende gedigte. Ek is op Facebook onder Linda du Plessis en Gedigte, Rympies, Foto's en Geestelike pitkos. Ek sal graag wil opgradeer na 'n betalings opsie. Baie dankie en seënwense!

  Gebruikers Aanlyn

  0 Lid, 68 gaste aanlyn

  Bydrae Totale