Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker
Taal waarskuwing*

Titel: Die mak houtkappertjie

Deur Caren Kearley
Datum gepubliseer: 14 September 2017 Aantal woorde: 80 136 Kere gelees 1

Sy wou die dag voor dou
net vir hom in jasmyn toevou
maar hy: houtkappertjie
het aan haar siel gekerf.

Klopetie-klop deur haar dik bas
deur die kern van haar grys oorjas
sy fluit was so bittersoet mooi
sy kuifie kaleidoskopies getooi

Vroulief het geduldig gewag
tot sy gaatjie huislik kon lag
sy trek toe snoesig binne-in
sy hart se jolige gesang.

Oeps! Nou wys sy ware kleurtjies
deur haar grys oorjas se fyn skeurtjies

© Caren Kearley
Kopiereg word voorbehou
 • TEMAS

  Laat u kommentaar

  GESKRYF DEUR

  Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

  Publikasies: 113
  Kommentaar telling: 13

  Ek het groot geword in Namibia en meeste van my tiener jare in Namaqualand spandeer. Gematrikuleer in die Paarl by La Rochelle Hoër Meisieskool en onder andere ‘n diploma in aankopebestuur verwef by Varcity Kampus in Rondebosch.  Ek woon tans saam met my  twee dogters in een van die mooiste Bolandse dorpies, Wellington. Ek doen balsaal dans vir ontspanning en boks vir selfverdediging  Solank as wat ek kan onthou maal woorde al deur my kop. Om gedigte te skryf was nog altyd my manier om sin te maak van die lewe.  Vir my kinders sê ek altyd dat kunstenaars onsterflik is en indien my gedigte ooit publikasie haal, sal hulle vir altyd ietsie van my hê. My wildste verwagtinge is oortref, toe ek uiteindelik ‘n digbundel in my hande vashou waarin ‘n paar van my gedigte verskyn.  Nou is ek dankbaar vir ‘n talent wat ek miskien te lank weggesteek het en dus beplan ek nie om verder tyd te mors nie. My grootste droom is om eendag ‘n klein bydrae te lewe in die bevordering van Afrikaans deur my eie digbundel te kan puliseer.

  Gebruikers Aanlyn

  2 Lede, 91 gaste aanlyn

  Bydrae Totale