Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker

Titel: Die een wat weggekom het (silwer)

Deur Ronel Janse van Vuuren
Datum gepubliseer: 29 Julie 2019 Aantal woorde: 217 160 Kere gelees 1

‘Ek vra nie dat jy my vlei nie.’ Ek kyk na die nuutste lid van my span deur vernoude oë. ‘Ek verwag egter dat jy my moet gehoorsaam.’

Ek sien hoe hy sluk, hoewel hy dit probeer wegsteek.

Die kamer is stil, asof dit wag vir iets om te gebeur. Kerse flikker in die briesie wat by ‘n venster binnekom wat iemand het onverskillig oopgelaat het.

Ek vul die glase met die aaklige vloeistof en almal vat hulle s’n. Selfs die nuwe werf.

‘Drink en leef lank. Drink en oorleef. Drink en jag die plaag op hierdie aarde.’

Almal het die tinktuur teruggeskiet wat bedoel is om hulle sterk en gesond te hou. Ek vat aan my halssnoer van knoffelhuisies terwyl ek kyk hoe hulle gereed maak vir nog ‘n nag van vampiere jag.

Miskien sal daar vanaand ‘n fout reggestel word, dink ek toe die laaste van my span weg is. Ek voel die koel wind op my nek; ek vloek die idioot wat die venster oopgelaat het en draai om dit toe te maak.

‘Hallo, Amelia.’

My hartklop het vertraag. Die rooi oë was anders, net soos die wrede uitdrukking op sy gesig. Maar ek sal hom altyd ken: die een wat weggekom het.

Ek reik na my wapen soos hy na my reik…

(216 woorde)
TEMAS
1 Kommentaar
  1. Anze

    30 Julie 2019

    Pragtig, baie dankie vir jou bydrae tot die Julie 2019 projek

Laat u kommentaar

GESKRYF DEUR

Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

Publikasies: 98
Kommentaar telling: 265

Daagliks skryf ek die stories neer wat in my kop woel. Of dit nou oor olifante en kabouters in die Knysna bos is en of dit oor ‘n tienermeisie is wat die wêreld moet red, ek is daar. My wêreld draai om my twee Rottweilers – hulle leer my om die perfekte dag na te streef, want vandag kan die laaste wees. Die perfekte dag: lag, dink en huil. Om te skryf maak elke dag die perfekte dag. In 2016 EN 2018 was ek ook benoem as Verhaalskrywer van die jaar hier op INK. Ek kan gevolg word op Twitter @miladyronel en meer van my gedagtes kan gevind word op my webtuiste http://www.ronelthemythmaker.com.

Gebruikers Aanlyn

2 Lede, 65 gaste aanlyn

Bydrae Totale