Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker
Taal waarskuwing*

Titel: Die aandlied roep

Deur Amazon
Datum gepubliseer: 22 November 2020 Aantal woorde: 132 68 Kere gelees 3

saggies neurie sy ‘n lied
die onthou van gisters so vars
wanneer sy tuur deur die venster
oor die plaas heen soete gedagtes

onthou sy hope van grondboontjie lande
koringare so deur vingers geglip
waar die stroom water eens was
lê nou net n droë paadjie

geroes staan hy daar by die dam
die ou windmeul en ‘n water krip
beleef sy elke bees wat kom water drink het
krale is leeg en voerbakke verwyder

besef sy die aandlied roep
aandagtig beleef sy boekevat
almal om die tafel terwyl oupa bid
wink ‘n traan stadig oor haar wang

gedagtes van verlange ruk uit die keel
draai sy versigtig om en stap stilweg weg
dit was die laaste sien van hierdie erfenis
weet sy die aandlied sal altyd bly roep

©Louisa van Vliet
11/2/2020
TEMAS

Laat u kommentaar

GESKRYF DEUR

Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

Publikasies: 121
Kommentaar telling: 30

Ek is n kind van God en is Jesus Christus my alles. Ek baie ingesteld op die waarheid en is heeltemal gekant teen leuens. Opregtheid en Eerlikheid is n passie by my. So wat ek in my gedigte en stories bring, is op die waarheid gebaseer. Alles wat my in die lewe geraak het, bring ek in my gedigte uit. Ek is n Afrikaner en murg en been. Wat jy sien, is wat jy kry. Spontaniteit en vriendelikheid is my lewe. As jy op my tone trap, gaan jy my beslis van hoor. Ek se n ding reguit en draai geen doekies om nie. My gehoorsaamheid word aan God die Eer gegee, want Hy is in beheer van my Lewe.

Gebruikers Aanlyn

1 Lid, 65 gaste aanlyn

Bydrae Totale