Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker

Titel: Cheers op 2021 (Silwer)

Deur Driekie
Datum gepubliseer: 20 Januarie 2021 Aantal woorde: 392 82 Kere gelees 2

Hier teen die einde van verlede jaar het my kersie maar flou gebrand en moes ek behoorlik koes en keer om nie deur die Corona-tsoenami meegesleur te word nie. Die stormwinde, wat onophoudelik verwoesting saai in vele gemoedere, het so ampertjies die laaste flikkering van my hoopliggie ook geblus. En ek is beslis nie die enigste nie, ek lees en sien die toestand oral om my, ‘n geworstel om bo te bly.

Met die verbod op feesvier en vuurwerke het ek my stil teruggetrek in eie denke en verlore geraak tussen “wat nou’s”. Leepoog teruggedink aan vorige jare se oujaarssamesyn. Nou nie dat ek ‘n groot partytjiedier is nie, maar die vrolikheid van ander kan nogal aansteeklik wees en bring soms weer die kind in mens na vore.

Groot was my verbasing toe ek, na nog ‘n stil aand en vroeg inkruip, wel om 12uur die nag wakker gebombardeer word met klapgeluide en kleurflitse, die ou bekende oujaarsaand vrolikheid. Kinderlik opgewonde het ek opgestaan en die gordyne wyd oopgetrek om weer, vir ‘n oomblik, ‘n onbesorgde “kind” te kan wees.

“Kom kyk, kom kyk,” het ek manlief wakker geskud, “daar is sowaar mense wat nié so gehoorsaam soos ons is nie!”

Soos twee opgewonde kinders het ons voor die venster stelling ingeneem en kon wyd en ver die kleurespel van vuurvonke in die lug sien ontplof, met selfs ‘n vrolike uitroep hier en daar hoorbaar deur die stil nag.

Ja, ek wéét dat vuurwerke verbied is, en ek wéét watter skade dit aan diere veroorsaak, en …, en …, maaaar … daardie vuurvrolikheid het my gemoedsvlammetjie weer helder laat opvlam.
“Voorspoedige Nuwe Jaar!” het ek ook spontaan vanuit my woonstelvenster geskree, saam met al die frustrasie wat opgebou het die afgelope jaar, en gevoel hoe alles wat styfgetrek het, skietgee. Uitgelate het ons mekaar omhels en vrolik gelag, koffie gaan maak en gecheers op 2021 wat pas gebore is.

Die volgende oggend het ek wakker geword met ‘n ligter gemoed en geweet dat my verwagting vir hierdie jaar nie gebonde hoef te wees aan reëls en regulasies wat my inperk nie, maar aan die vryheid van denke wat streef na ‘n waardevolle lewe.

Ja, mens moet reëls gehoorsaam en nakom, maar dit hoef nie jou gemoed en gees te temper nie. Ek kies om 2021 ‘n oorwinningsjaar te maak!

©Driekie Grobler (2021)
(396 woorde)
TEMAS
1 Kommentaar
  1. Anze

    20 Januarie 2021

    Pragtig, baie dankie vir jou bydrae tot die Januarie 2021 – Verwagting/e-projek

Laat u kommentaar

GESKRYF DEUR

Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

Publikasies: 81
Kommentaar telling: 127

Horison Media

AfriForum – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

FAK – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Die Afrikaanse Taalmuseum & -monument – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Gebruikers Aanlyn

1 Lid, 103 gaste aanlyn

Bydraes – Argief